Június 26-án neves hazai sztárok és közéleti személyiségek közreműködésével Drogellenes Világnapi programot és gálakoncertet tartunk a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.  Csatlakozzon hozzánk Ön is!

2015. június 26-án neves hazai sztárok, valamint Ron Carter kétszeres Grammy-díjas jazzbőgős és zenekara ad koncertet a kábítószer ellenes világnap alkalmából a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Célunk a társadalmi összefogásra és a felelős gondolkodásra való figyelemfelhívás, amellyel minél szélesebb kört kívánunk megszólítani.

Az ENSZ-közgyűlés 1987. évi határozata alapján 1988 óta tartják június 26-án a drogfogyasztás elleni küzdelem nemzetközi napját, hogy felhívják a társadalom figyelmét a drogfogyasztás veszélyeire és a drogkereskedelem elleni harc fontosságára.

Bán Teodóra ügyvezető igazgatónk kezdeményezésére az általa irányított két fővárosi fenntartású intézmény, a Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ Nonprofit Kft. a nemzetközi példát alapul véve hazai hírességek és sportolók közreműködésével egy olyan társadalmi összefogást kíván elindítani, melynek célja a droghasználat visszaszorítása és a prevenció népszerűsítése Magyarországon.



Az Élj tisztán! elnevezésű programhoz támogatókat keresünk, hogy beszéljünk és beszéltessünk szakembereket és ismert személyeket a ma már több generációt érintő témával kapcsolatban. A nagy nyilvánosságra számító egész napos rendezvény résztvevőivel és az esti gálakoncert fellépőivel együtt kívánunk demonstrálni az alábbi szlogen mentén: „Hogyan építsd fel és éld meg tisztán az életed? Te dönts, és ne a drog!” Szóra kívánjuk bírni a társadalom különböző rétegeit, a szakterületek képviselőit, akikkel nyíltan beszélünk korunk égető problémájáról.

A World Drug Campaign – Drogellenes Nemzetközi Világnap alkalmából 2015. június 26-án este 20 órától a Margitszigeti Nagyszínpadon egyedülálló gálakoncertet rendezünk, amelyen neves hazai előadók saját, valamint karrierjük csúcsán drogfüggőségben elhunyt ismert zenészek dalait adják elő. Fellépnek: Margaret Island, Radics Gigi, Boggie, Oláh Gergő, Kocsis Tibor, Heincz Gábor Biga, ByeAlex, Pankastic!, Group’n’Swing, és az est sztárvendége, a Grammy-díjas jazzbőgős, Ron Carter és quartetje.

Ron Carter nagyjából azt jelenti a jazzbőgőzésben, mint a Mercedes-Benz az autógyártásban: ő az egyik legkiválóbb, legnagyobb múlttal rendelkező jazz zenész a ma is aktívak közül. A jazzbőgő királya nem csak Miles Davis, Joe Henderson vagy Herbie Hancock bőgőse, de szinte példa nélküli módon több mint 2000 lemezfelvételével közel az egész jazztörténelemé. Ez nagyjából azt jelenti, hogy nagyon kutatni kellene az elmúlt 50 év azon jazztörténeti jelentőségű lemezeit, melyeken esetleg nem Ron Carter adja a basszust. Emellett elismert zeneszerző, kétszeres Grammy-díjas, átcsábítása Európába már önmagában is szenzáció.

Az Élj tisztán! üzenete, melynek jegyében neves sportolók és művészek szólalnak meg: „Ígéretes tehetségek is vesztettek a droggal szemben. Neked nem kell, harcolj ellene!”

Az esti gálakoncertre helyre szóló regisztrációs jegyek válthatók 500-tól 1500 Ft-ig.
 
ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS: IDE KATTINTVA!

Csatlakozzanak az eseményhez a FB-on
 
szabadtér

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr77554312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása