300:300

Hároméves program indult a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSz) szakmai vezetésével a gyermekkori elhízás megelőzésére Dunaharasztiban - írja a Magyar Nemzet szombati számában. Dunaharasztiban a Gyere - Gyermekek Egészsége kezdeményezés legfontosabb célja, hogy a helyi közösség tagjait hozzásegítsék az aktív, egészséges életmódhoz, és annak hosszú távú fenntartásához.

Kubányi Jolán, a MDOSz elnöke a lapnak elmondta: az utóbbi időben több olyan felmérés is készült, amely a gyermekkori elhízás mértékét vizsgálta hazánkban. A szakember példaként említette, az Egészségügyi Világszervezettel együttműködve végzett kutatás arra mutatott rá, hogy minden nyolcadik gyermek túlsúllyal, illetve valamilyen mértékű elhízással küzd. Egy idei felmérés szerint pedig - amelyben nyolcszáz 4-10 éves gyermek adatait dolgozták fel - minden negyedik kisgyereknél figyelhető meg testtömeg többlet. 
 

mti 

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr146848819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása