Olcsó, de rettenetesen pusztító hatású drog lepte el az országot, amely szó szerint dühöngő zombit csinál a fogyasztójából. A szerhez könnyű hozzájutni és legalább ilyen könnyű túladagolni is. 

 

Egyre több hír jelenik meg többnyire meztelenül, önkívületi állapotban üvöltöző, begdrogozott emberekről, akik terrorizálják a gyanútlan járókelőket, sokszor napközben. Nem véletlenül, új drog került a piacra, amely ugyan alapjaiban nem új, de adalékanyagit és hatásait tekintve igen. Már egy egészen kis mennyiség is dühöngő örültté változtathatja azt, aki beszedi a PV8-at.

- Ez a barnás-opálos színű kristályos szer hatását tekintve az erősen stimuláló speed és az euforizáló extasy közé sorolható, de sokkal veszélyesebb ezeknél – mondja Szemelyácz János, pécsi addiktológus. – Magas pulzusszám, túlzott éberség, hőemelkedés, keringési rendellenességek, izzadás és súlyos, kemény, hallucinációk kísérik ezt a drogot. Vannak, akik azt érzik, hogy bogarak mászkálnak bőrükön, vagy parázs égeti a testüket, ezért letépik a ruhájukat. Téveszmék, szorongás, rettenetes feszültség és félelem jellemzi ezt az állapotot, mely akár közveszélyessé is teheti a fogyasztókat – figyelmeztet az INDIT Közalapítvány vezetője, aki szerint a drog hatása akár fél napig is tarthat.

meth

Ilyen volt – Ilyen lett: Hasonlóan pusztító a hatása, mint a methnek

Szemelyácz elmondta, hogy a legtöbbször Kínából és Indiából behozott PV8 és a hozzá hasonló anyagok azért rendkívül veszélyesek, mert különböző töménységben tartalmazhatják a káros vegyületeket. Éppen ezért nagyon könnyű ezeket túladagolni, mert sokszor előfordul, hogy egy adott szerhez hozzászokott fogyasztónak hirtelen erősebb szert adnak el, vagy akár teljesen más kémiai szerkezetű, hasonló, de durvább hatású droggal verik át.

Hihetetlen gyorsan terjednek ezek a szerek, ugyanis nagyon olcsók, már 1500-2500 forintért hozzá lehet jutni egy grammhoz.

- Emiatt nem csak a városi fiatalok körében népszerűek, de hajléktalanok számára is megfizethetőek – magyarázza Szemejácz.

Komoly problémát jelent az is, hogy ezeket a szereket ma már az intenzívebb hatás elérésének érdekében egyre többen intravénásan adják be maguknak. Így viszont  a hatás még pusztítóbb.

Vélhetően már Pécsre is eljutott ez a fajta drog, de egyelőre még nem használják tömegesen a függők. A gyanú szerint egyébként az a férfi, aki nem régen egy kitörő  láva elől menekülve ugrott be egy családi ház kertjébe, ezt szedhette be.

pecsma

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr196598315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása