Meztelenül őrjöngő férfihoz hívták a mentőket a Belvárosba csütörtökön. Nem ez volt az első eset. A Bors kiderítette: újfajta drog miatt vadulnak meg a használók, ráadásul az alkoholnál is olcsóbb.  

 

Újfajta dizájner­drogokkal szórták meg a magyar piacot. Ami ennél is aggasztóbb, az olcsó áru hatásáról sokszor még a dílereknek sincs fogalmuk. Információink szerint az is megesett már, hogy egy hajléktalanon tesztelték a hatását.

Naponta tizenöten borulnak meg tőle

Dr. Elek István, a Péterfy Sándor utcai kórház toxikológiai osztályának vezetője a téma ismerője. Nem véletlenül, mert előfordul, hogy naponta tizenöt(!) drogost visznek be az osztá­lyukra.

– Jelen pillanatban ott tartunk, hogy kilencven százalékban a dizájnerdrogok fedik le a piacot, a kokain, az amfetamin vagy éppen a marihuána fogyasztása elenyésző. Naponta tizenöt, jobbára dizájnerdrogtól rosszul lett embert hoznak be hozzánk. A csütörtökön a Teleki téren tomboló fiatalember a nyolcadik volt aznap…

Az újfajta drog használói azért vetkőznek, mert úgy érzik, mintha bogarak támadnák meg őket 
 

Az orvos szerint aggasztó a statisztika az újfajta drogokkal kapcsolatban. Tíz használóból ugyanis nyolc a kórházban köt ki, nem mellékesen olyan áru is van a piacon, amely ötszáz forintért beszerezhető, s ez már a csöveseknek és a hajléktalanoknak is elérhetővé teszi.

– Ezeknek a szereknek a legnagyobb veszélye, hogy a díler sincs tisztában vele, mit árul. A fogyasztók is csak azt tudják, hogy valami hasonlótól korábban nem volt bajuk, ezért bátran hozzányúlnak, hisz olcsó.

2014. július 5. Anyaszült meztelenül őrjöngött egy férfi a Kossuth téren, a Parlament előtti medencében. Többszöri próbálkozás után sikerült kiszedni a vízből, majd megbilincselni és elszállítani
2014. július 5. Anyaszült meztelenül őrjöngött egy férfi a Kossuth téren, a Parlament előtti medencében. Többszöri próbálkozás után sikerült kiszedni a vízből, majd megbilincselni és elszállítani
 

Mintha forró parázs égetné a testüket

A Zene és az Évi névre hallgató újfajta drogot akár „vetkőzőnek” is nevezhetnénk, hiszen a legtöbb meztelenül őrjöngő ezt szedte a rosszulléte előtt.

– Ezek a szerek nagyon súlyos hallucinációkat okoznak. Van, aki azt érzi, hogy bogarak mászkálnak rajta vagy parázs égeti a testét, ezért letépi a ruháját. Van, aki üldöztetést él meg, és nagyon nehéz megállítani. A szervezetük hőszabályozása tönkremegy és a testük akár 40 fokra is felforrósodik. A keringési problémák miatt életveszélyes állapot is kialakulhat a használónál – összegezte a főorvos.

2014. április 27. Őrjöngő férfi rohangált meztelenül a budapesti Bazilikánál és a fenekében turkálti. A kiérkező rendőrök lábbal leszorították, majd megbilincselték, amíg a mentők  megérkeztek a helyszínre
2014. április 27. Őrjöngő férfi rohangált meztelenül a budapesti Bazilikánál és a fenekében turkálti. A kiérkező rendőrök lábbal leszorították, majd megbilincselték, amíg a mentők megérkeztek a helyszínre
 

Évekig rabja volt a szernek a gitáros

Bérczesi Róbert, a Hiperkarma együttes gitáros-énekes-dalszerzője tizenkét év után hét hónapja jött le a drogokról. A dizájnerdrogokat is kipróbálta, így első kézből számolt be a vetkőztető szerekről.

– Mindent kipróbáltam, de amikor pár éve bejöttek a dizájnerdrogok, döbbenetes hatást vettem észre. Ezek sokkal erősebbek voltak, mint a kokain vagy a speed. Míg az előbbitől öt napig nem aludtam, az újaktól volt, hogy tizenkét napig, majd elájultam. A pentakristályt a neten rendeltem meg és postás hozta ki. Iszonyúan melegem lett tőle, és bár mindent ledobtam magamról, azt hallucináltam, hogy még mindig rengeteg ruha van rajtam. Azt mondom, senki ne próbálja ki ezeket!

2014. május 21. Este egy meztelen férfi félmeztelenül őrjöngött a Blaha Lujza téren. Megfékezték a bódult embert, majd mentőt hívtak hozzá. Utóbb kiderült, Évi és Zene nevű partidrogot fogyasztott. A fiatalember nem élte túl a drogozást.
2014. május 21. Este egy meztelen férfi félmeztelenül őrjöngött a Blaha Lujza téren. Megfékezték a bódult embert, majd mentőt hívtak hozzá. Utóbb kiderült, Évi és Zene nevű partidrogot fogyasztott. A fiatalember nem élte túl a drogozást. 
 
Huszti Zoltán - borsonline 

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr836592331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása