1973874_10203003148052010_4830671628489051206_o

2014. április 28-án 21:55-kor a Duna Televízió – Dokureflex című műsorában vetítésre kerül az Inkognitó című Dokumentumfilm.

 

A film vetítése után, kerekasztal beszélgetést láthatnak, amelynek résztvevője az Anonym AIDS Tanácsadó Szolgálat Főorvosa - Dr. Balogh Attila is.

 

A Film főszereplője Kovács István, HIV-pozitív festőművész, aki korábban Hope című képének felajánlásával támogatta az Egyesületet, ‘elmeséli’ történetét.

 

A szexuális úton terjedő fertőzések, betegségek kérdése, a megbélyegzett embertársaink helyzete és maguk a fertőzöttek is tabukat építenek. Ez társadalmunk örökölt kultúrája. 

 

A Filmben a legkiválóbb hazai szakértők bevonásával, górcső alá veszik a hazai helyzetet a leggyakrabban előforduló szexuális úton terjedő betegségek terén.

  

“Egyértelműen egy felvilágosító, ismeretterjesztő alkotásról van szó, amelyben orvosok szakszerűen ismertetik az országban (és persze a világban) jelenleg előforduló leggyakoribb nemi betegségek (szifilisz, tripper, hepatitisz, HIV stb.) tüneteit, a megbetegedés lehetséges okait és a gyógymódokat. A filmben a leghosszabban egy HIV-beteg sorsáról van szó. A filmben is többször elhangzik, hogy az utóbbi években milyen nagy mértékben emelkedett a serdülőkorban regisztrált nemi betegek száma. Egyszóval a filmet érdemes mindenkinek megnéznie, de a célcsoport a 12-29 évesek.”

Nézzük, hallgassuk, beszéljük róla!

Beszélgessünk!

A legjobb megelőzés a bizalom!

A legjobb prevenció a beszélgetés!

 

Forrás: port.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr96070911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása