Egy héttel ezelőtt kezdte meg működését Kiskunfélegyházán a „Válasz” Szenvedélybeteg-segítő és Drogprevenciós Központ. Csütörtök délelőtt a központtal és az ott folyó munkával ismerkedhettek meg a szakmai partnerek és a sajtó munkatársai.

 

Már működik a szenvedélybeteg-segítő központ
Már működik a szenvedélybeteg-segítő központ
Már működik a szenvedélybeteg-segítő központ

A város iskoláinak képviselői, a rendőrség, a családsegítő szolgálat és a sajtó munkatársai vettek részt csütörtök délelőtt azon a tájékoztatón, ahol a Bajza utca 36. szám alatt kialakított szenvedélybeteg-segítő és Drogprevenciós Központot mutatták be. Elsőként Dongó József, a hatos számú választókörzet önkormányzati képviselője szólt az érdeklődőkhöz. Elmondta, hogy egy olyan intézménnyel gazdagodott Kiskunfélegyháza, amely segítséget nyújthat a drog, illetve más szenvedélybetegséggekkel küzdő fiataloknak. Az önkormányzati képviselő beszédét követően az alig egy hete működő intézmény névtábláját adta át az intézményvezetőnek, Varga Judit Barbarának. A központ vezetője elmondta, sok önkéntes adományára és munkájára volt szükség, hogy elindulhasson az intézmény. Körülbelül két millió forintot költöttek arra, hogy az épületet alkalmassá tegyék a nappali ellátás működtetésére. Varga Judit Barbara elmondta, egy hete működik a központ Kiskunfélegyházán. Nagyobb a probléma, mint gondolták, hiszen naponta 15-20 ember fordult meg náluk, akik közül hét intravénás droghasználó. A tűt nem sterilen használják, így fontos az együttműködés, hogy később hepatitis, vagy hívfertőzés robbanás ne következzen be a városban. A központban az alkohol, drog-, gyógyszer-, illetve játékszenvedéllyel küzdő betegekkel foglalkoznak elsősorban, mondta el az intézményvezető. Életmód, életvitel váltásban segítenek nekik, de ha kell rehabilitációs kezelésre is elküldik a problémájukkal hozzájuk fordulók embereket. Kapus Krisztián polgármester beszédében a szenvedélybeteg-segítő központ szerepéről beszélt. Elmondta a szenvedélybeteg fiatalok megmentése a cél, szeretnék őket visszahozni a normális életbe. A szakmai munkát egyelőre négy fő látja el főállásban, akik szintén a délelőtti tájékoztatón mutatkoztak be az érdeklődőknek.

Forrás: felegyhazitv.hu - Gulyás Zsuzsanna

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr223541818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása