Nem ütök a saját kezemre, ha a kávéfőző után nyúlok, bár lehet, hogy még az első koffeinkortyok előtt nem ártott volna, ha egyéb drogokra is rászokhatok. Már csak az illata képes feltölteni az embert, de belekortyolva az élet vize.

Tény, hogy a kávéfogyasztók nagy többsége függő, de nagyobb eséllyel is esnek egyéb káros szenvedélybe, mint a nélkülözői. Általánosítani nem lehet, viszont egy kutatás kívánja alátámasztani azt a tényt, hogy a kávézó fiatalok könnyebben, gyorsabban szoknak rá a drogokra.

Az új tanulmány szerint a kokain és az amfetamin hatásait is jobban élvezik azok, akik a koffeinre nagyobb dózisban szoktak rá, de ez nem minden presszószürcsölőre érvényes megállapítás, bár a gyengeségük nagyobb a stimuláló hatásokkal szemben.

22 embert vizsgáltak a tudósok, akik által kimutathatóvá vált, hogy a koffein "megjósolja" az egyéb drogok jövőbeni pozitív hatását a fogyasztójánál - tette közzé a Drug and Alcohol Dependenceben megjelent tanulmány.

A kutatást vezető, Sigmon professzor szerint viszont nem kell azt gondolnunk, hogy minden kávészerető egyén rászokhat a kábítószerekre, mert a tanulmány is azt mutatja, hogy egyénenként változó a reakció a pszichomotoros izgatószerekre, és azok, akik az egyszerű kávé dózist is határozottan kívánják, sokkal jobban érzik például a d - amfetamin pozitív hatásait.

Forrás: bulvaros.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr623308250

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mérhetetlen nagy vágyat érzek az édességek elfogyasztására 2011.10.17. 11:30:36

A problémám a következő. Mérhetetlen nagy vágyat érzek az édességek elfogyasztására. Most már minden nap fogyasztok süteményt, kekszet, vagy bármit, ami édes. Újabban nincsennek barátaim, ha ez számít. Itthon vagyok a kisbabámmal, nem sok időm van o...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása