Úgy tűnik, a  főleg alkohol és drogfüggőség kezelésében alkalmazott naltrexon a játékszenvedély ellen is hatásos lehet. A Minnesota Egyetem kísérletében részt vevő kóros játékszenvedélyben szenvedők közel 40 százaléka képes volt lemondani szenvedélyéről legalább egy hónapra a gyógyszer segítségével.

Nem reménytelen

A hatóanyag nélküli placebóval kezelt résztvevők csoportjában ez az arány csupán 10.5 százalék volt.

A kísérletben 14 és 59 év közötti játékosok vettek részt, akik heti 6-32 órát töltöttek szerencsejátékkal a kezelést megelőzően. A résztvevők nagy többségénél észlelhetőek voltak a depresszió és a kóros szorongás bizonyos tünetei, de egyikük sem szenvedett bipoláris depresszióban, skizofréniában és más elmebetegségben a kísérletet megelőzően.

A kutatók 58 férfit és nőt választottak ki véletlenszerűen, akiknek napi 50, 100 illetve 150 milligramm naltrexont adtak, 18 héten keresztül. További 19-en hatóanyag nélküli placebót kaptak.

A naltrexon kezelés egyértelmű javulást eredményezett a kóros játékszenvedélyben szenvedőknél, de a dózis, úgy tűnik, nem befolyásolja a szer hatékonyságát. A kutatók szerint kísérletük egyértelműen bizonyítja a naltrexon hatékonyságát a játékszenvedéllyel küzdő betegek esetében.

Forrás: azta.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr953307890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása