Az elmúlt héten Budapest adott otthont a Pompiduo csoport szervezésében megrendezett drogpolitikai vezetői tréningnek.

A tréning résztvevői pénteken délelőtt látogatást tettek a Baptista Szeretetszolgálat Utcafrontjának Bánya utcai központjában.

Miletics Marcell az Utcafront vezetője bemutatta a látogatóknak a Szeretetszolgálat szenvedélybetegek között végzett munkáját. Beszélt a hajléktalan menedékről, az utcai megkereső programokról, a mobil tűcseréről. A látogatók megnézték a szállót, beszéltgettek az ott élő szenvedélybetegekkel is.

A csoport tagjai az Egyesült Államoktól Oroszországig, Németország, Románia, Lengyelország döntéshozó szintű drogpolitikusai és a rendőrség képviselői voltak. Mindannyian elismerően szóltak a látottakról, az Utcafront által végzett munka magas szakmai színvonaláról. A német vendég elmondása szerint nekik több mobil tűcsere programjuk is fut, de egy sem olyan színvonalú, mint a Szeretetszolgálat “Cserebogara”. Az amerikai látogató ( Drug Policy Allinace, State Direktor) pedig meghívta kollégáinkat, hogy 2013-ban Coloradóban egy hasonló konferencián számoljanak be majd az Utcafront munkájáról.

“A nagyobb kép megértése segíti a meglévő kompetenciák és erőforrások jobb felhasználást.” – hangzott a tréning jelszava.

A négy napos találkozó fő célja az volt, hogy a drogpolitikusokat arra ösztönözze, hogy időben hozzák meg a legfontosabb döntéseket – akkor is, ha erőforrásaik sokszor korlátozottak.  A különböző előadások során hangsúlyozták az integrált szolgáltatások szerepét is, melyek segítségével még hatékonyabb és hatásosabb válaszokat adhatnak a felmerülő szükségekre. 

Forrás: baptistasegely.hu 

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr663269507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása