Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Úgy gondolod, hogy mindent tudsz az alkoholról? Mi éppen azon vagyunk, hogy leleplezzünk néhány számodra is érdekes városi legendát.

 

Állítás: Mindenki iszik.

Igazság: Nem igaz. Habár a tinik harmincegy százaléka mondta azt, hogy fogyasztott alkoholt az elmúlt egy hónapban, attól még mindig marad hatvankilenc százalék, aki nem. Ha úgy döntesz, hogy nem próbálod ki, biztosan nem vagy egyedül.

Állítás: Az alkohol energiát ad.

Igazság: Ez az állítás hamis. Az alkohol egy depresszáns, ami tulajdonképpen elálmosít. Lelassítja a motoros működéseidet, amik a gondolkodást, beszédet, mozgást és a reakciókat szabályozzák.

Állítás: „Sörre bor mindenkor, borra sör meggyötör.”

Igazság: Ez egy régi városi legenda annak megmagyarázására, hogy miért lesznek rosszul az emberek, amikor isznak - de nem igaz. A véred alkoholtartalma (véralkoholszint) az, ami meghatározza, hogy mennyire vagy részeg. Nem számít, milyen fajta alkoholt fogyasztasz, az ital, az ital marad, és a túl sok keveréstől rosszul leszel.

Állítás: Gyorsan kijózanodok, ha szükségem van rá.

Igazság: Ha azt gondolod, hogy egy zuhany, vagy tíz csésze kávé, esetleg egy csomó kenyér segíthet abban, hogy kijózanodj, gondold meg még egyszer.  Az egyetlen dolog, amire szüksége van a testednek: az idő. Minden második ital után, a testsúlytól függően körülbelül három órát vesz igénybe, míg kiürül a szervezetből.

Állítás: Ha valaki olyannal utazol, aki ivott, biztonságos lehet, mert ilyenkor sokkal óvatosabban vezet, úgyhogy nem állítják meg őt.

Igazság: Dehogyis! Az ivás és vezetés hihetetlenül veszélyes. Nem véletlenül tiltja a törvény is. Minden évben körülbelül ötezer kiskorú hal meg alkoholfogyasztás következtében, és körülbelül ezerkilencszáz halálesetet okoz motoros járművek balesete. 2002-ben az alkohol negyvenegy százalékban volt felelős a halálos karambolokért. Lehet, hogy valaki azt gondolja, hogy ura a helyzetnek, de az alkohol csökkenti a reakcióidőt, amitől az autóvezetés, a lehető legrosszabb döntéssé válik, amit egy ittas ember hozhat, még akkor is, ha csak pár pohárral fogyasztott.
részeg
Állítás: Minden részeg ugyanúgy viselkedik.

Igazság: Nem. Sok tényezőtő függ a test reakciója az alkoholra, beleértve a testsúlyt, kort, nemet, hormonokat, genetikát, és a fogyasztott ételek és alkohol mennyiségét. És a listát csak még tovább folytathatnánk. Egy ember reakciói nagyban különbözhetnek egy másikétól. Nem tudod előre kiszámítani, hogyan hat rád az alkohol.

Állítás: Az alkoholtól jobb lesz a szex.

Igazság: Megint téves hiedelembe futottál.  Az alkoholtól egyes emberek kevésbé kellemetlenül érzik magukat egy szociális helyzetben. De a valóság az, hogy az alkohol valójában megakadályozza a fiúkat az erekciójuk elérésében vagy megtartásban, és a lányok szexuális motivációit is csökkentheti. Még fontosabb, hogy az alkohol befolyásolhatja a döntéshozó képességedet is. Lehet, hogy veszélyes helyzetbe kerülsz, mert azt gondolod, hogy készen állsz a szexre, amikor még nem is, vagy elfelejtesz óvszert használni, ami terhességet és/vagy szexuális úton terjedő fertőzést is jelenthet.

Állítás: Ha túl sokat iszol, a legrosszabb dolog, ami megeshet, hogy felkavarodik a gyomrod.

Igazság: Semmi esetre sem. Ha túl sokat alkoholt fogyasztottál, az alkoholmérgezéshez vezethet, ami akár halálos kimenetelű is lehet. A túlzott alkoholfogyasztás, szintén hányást is okozhat. Részegen és eszméletlenül, félrenyelhető a hányadék, ami asphyxiát, vagyis oxigénhiányos állapotot okozhat. A hosszú távú és nagy mennyiségű alkoholfogyasztás függőséghez vezethet (alkoholizmus), és akár szívinfarktust vagy strokeot is okozhat.

Állítás: Beszéljünk inkább más drogokról, az nagyobb dolog, mint az alkohol.

Igazság: Mind a drogok és az alkohol is komoly problémát jelentenek a tinik körében. Az alkohol úgy öli meg a fiatalokat, mint a kokain, heroin, vagy más illegális kemény drogok. A legújabb kutatások szerint azoknak a fiataloknak, akik tizennégy éves koruk előtt kezdenek inni, majdnem a fele (47%-a) válik alkoholfüggővé az élete valamely szakaszában.

Állítás: Az alkohol nem ártalmas a testemnek.

Igazság: Ismét egy helytelen állítás. A nagy mennyiségű alkohol megterhelő lehet a test számára, zavart alvást, hányingert, hányás okoz, és borzasztó másnaposságot. A nagyon nagy mennyiségű ivás gátolhatja a légzést szabályozó idegsejtek információinak továbbítását, amit légzésdepressziónak neveznek. (ez halálos kimenetelű is lehet)

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRvR4spECG1K17096xA60B4E7OueMiZlHXixSHpT6AAsM0jPMkxvwÁllítás: A barátaim furcsának gondolják majd, ha nem iszom.

Igazság: A barátok, azok barátok, bármi történjék is, és nem fogják feladni a kapcsolatotokat, egy olyan butaságért, mint egy sör. Azt se feledd, hogy az emberek általában túlságosan a saját dolgaikra koncentrálnak, mint ara, hogy a többiek mit vagy mit nem csinálnak.

Állítás: A szüleim is isznak, akkor miért olyan nagy dolog, ha én is?

Igazság: Valójában, tudományosan bizonyított, hogy igenis nagy dolog. Egy új kutatás szerint azok a tinik, akik isznak és drogoznak, nagyobb kockázatnak vannak kitéve, mint azt korábban gondolta. A kutatása azt feltételezi, hogy az agy nem fejlődik ki teljesen huszonnégy éves korig. A drogok és alkohol használatának, ebben a fontos időszakban, hosszú távon negatív hatással lehetnek az olyan agyi funkciókra, mint a memória.

(Sz. D. L., checkyourself.com)

Forrás: kamaszpanasz.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr53119498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gyenge 2011.08.02. 13:44:44

Ennyi demagóg butaságot..

Dr. Panasz Muki 2011.08.03. 19:36:36

Állítás: A barátaim furcsának gondolják majd, ha nem iszom.

Rossz válasz. A kérdés arra vonatkozik, hogyan mondjak nemet arcvesztés nélkül. Egyáltalán nem könnyű erre jó választ adni!

Állítás: A szüleim is isznak, akkor miért olyan nagy dolog, ha én is?

Erre azért jobb válasz lenne az, hogy sajnos igen, ők isznak, ők is jobban tennék ha mérsékelten vagy egyáltalán nem innának, de neked nem szükséges ezt az utat választanod.
süti beállítások módosítása