File:Figure alcoholicsanonymous ingolstadt.JPGEgy új kutatási anyag szerint azok a fiatalok, akik kórházi kezelésük után részt vesznek az Anonim Alkoholisták gyűlésein, nagyobb eséllyel maradnak a jövőben is távol az italtól. Egy gyűlés két tiszta napot jelent pluszban – megéri.

Az Anonim Alkoholisták nevű szervezet már több mint 70 éve létezik, mégis nagyon keveset tudunk a társadalomra gyakorolt jótékony hatásáról. A mostani kutatás során a tudósok 160 tinédzsert vizsgáltak meg, akik mind 4 hetes kórházi leszoktató kezelésen vettek részt alkoholproblémáik miatt. Ezek után mindannyiukat az Anonim Alkoholistákhoz irányították. Az eredmények szerint azok a fiatalok, akik valóban részt vettek az AA gyűlésein, nagyobb eséllyel maradtak absztinensek a jövőben is.

"Egységekben kifejezve, átlagosan mindegyik AA gyűlés további 2 nap absztinenciát jelent, a méréseink szerint" - nyilatkozta Dr. John F. Kelly, a Harvard Orvosi Egyetem munkatársa.

Emellett fontos kiemelni, hogy a fiataloknak úgy tűnik, nem kell olyan gyakran részt venniük ezeken a gyűléseken, mint felnőtt társaiknak. "A felnőttek számára ajánlott alap program a '90 alkalom, 90 nap alatt', a tinédzsereknél azonban már heti egykét alkalom is igen hatásosnak bizonyult" - nyilatkozta Dr. Kelly.

Dr. Kelly szerint szükség lenne direkt a tinédzser alkoholisták problémáival foglalkozó programokra is az Anonim Alkoholisták keretein belül. "A fiatalok relapszusában sokszor igen jelentős szerepet játszanak a szociális tényezők, mint például a barátok, akik könnyen rávehetik őket az ismételt alkoholfogyasztásra" - nyilatkozta Dr. Kelly.

A kutatók szerint ezért szükség lenne külön a fiatalok és szociális környezetük számára kidolgozott programokra az Anonim Alkoholistáknál, és más civil szervezeteknél.

Forrás: azta.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr812475956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása