Angol kutatók az eddigi legnagyobb szabású tanulmányt készítették el az országban kezelt kokainfüggők kezelése során elért eredményekről. A Nemzeti Gyógykezelési Társaság (National Treatment Agency) szakértői szerint a drog használata elsősorban a fiatalokra jellemző, és a számok évről évre aggasztóbbak – írja a Medical News TODAY.

 Az elmúlt négy évben 4 százalékkal nőtt azoknak a száma, akik azért jelentkeznek egy-egy elvonóközpontban, hogy le tudjanak szokni a fehér por használatáról. A leszokni vágyóknak több, mint 30 százaléka 18-24 év közötti, akik nem feltétlenül rendelkeznek rossz szociális háttérrel – gazdagtól a szegényig mindenféle ember képviselteti magát. A másik nagy csoporttal, a heroinfüggőkkel összehasonlítva ezek között a páciensek között sokkal több olyan van, aki biztos anyagi háttérrel és állással rendelkezik.

Esetükben az eredmények is nagyon biztatóak: 61 százalékuk 6 hónap alatt képes volt teljesen leszokni az anyag használatáról, további 11 százalékuknak pedig jelentősen csökkenteni tudták az adagját.

Paul Hayes, az NTA vezetője elmondta: egyre nő a kokainfüggők száma az országban – ezzel egy időben azonban egyre többen fordulnak a segélyközpontokhoz segítségért, így egyre több beteget tudnak sikeresen kezelni. A kezelés esetükben azonban elsősorban pszichológus által vezetett terápiát jelent, mivel a kokain sokkal inkább pszichológiai, és nem fizikai függőséget alakít ki.

Forrás: orientpress.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr571817969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása