Szerk 2007.07.30. 15:20

Rólunk...

Már jópár éve annak, hogy Kuharszky Tímea - Dávid Zoltán és H. Hanuta Éva India vezetésével megalakult a BMSZKI- "ADDICTUS" Szakmai Műhelye. (Jelenlegi vezetőink: Soós Mária és Papp Éva Mária) Céljuk egy olyan közösség megalakítása volt, mely a párbeszédet kezd a szenvedélybetegek megsegítéséért a hajléktalanellátásban, segíti a kollégákat az ismeretszerzében...és erőt ad munkájuk folytatásához.
Áldozatos és kitartó munkájuknak köszönhetően ma már komoly és elhivatott csapat alakult ki akik tovább folytatják az általuk megkezdett utat. 

Az "ADDICTUS" Honlap nem más mint szakmai műhelyünk virtuális változata. Lehetővé teszi a napi szintű kommunikációt a kollégák között, és megnyitja a lehetőséget azok számára is akik eddig nem vettek részt munkánkban.
Információbázisként szolgál a szociális munkások részére, akik itt érdekes szakirodalmat olvashatnak, szakmai vitákat folytathatnak, segítséget kérhetnek meghívott szakembereinktől ill. a BMSZKI-ban működő addiktológiai csoportoktól, segédanyagokat tölthetnek le, és olyan linkgyűjteményből szemezgethetnek.


Minden ismert szenvedélybetegségről - az alkoholizmustól a párkapcsolati függőségig - igyekszünk átfogó képet adni kollégáink részére, és teret biztosítunk tapasztalatcserére.


A név választásáról...
A Római Jogban azokat a fizetésképtelen adós embereket nevezték így, akit a praetor addictioval a hitelezőnek odaítéltettek, és adósságaik ledolgozásáig a hitelező hatalma alatt álltak.
A szenvedélybeteg is tulajdonképpen "rabszolga"...egy szer vagy cselekvés mindentől megfosztott alatvalója...

Mikor érdemes olvasnod minket ?
- ha a hajléktalan ellátásban dolgozol
- ha problémáid vannak szenvedély - és pszichiátriai beteg ügyfeleid esetkezelésénél
- ha érdekel az addiktológia és a pszichiátria, és szeretnél egy olyan közösséghez tartozni ahogy új információkhoz juthatsz, szakemberektől kérhetsz tanácsot

- ha szociális munkás vagy ill. annak készülsz
- ha pszichológus / pszichiáter / addiktológus vagy és úgy érzed, tudásoddal és tanácsaiddal segítségünkre tudnál lenni, vagy csak érdekel mi az, amit a hajléktalan ellátásban dolgozó szociális munkatársak problémának látnak.

Milyen plussz lehetőségeket nyújtunk?
- Ha publikáltál már ill. most szeretnéd elkezdeni, mi lehetőséget biztosítunk arra, hogy írásaid a szakma nyilvánossága elé kerüljenek, reméljük a jövőben egyre többen éltek majd ezzel a lehetőséggel.
 

Cikked elküldheted az addictus@freemail.hu e-mail címre küldheted.

 

Ha felkeltettük érdeklődésed, olvass bennünket, írj nekünk és segítsd munkánkat

hozzászólásaiddal és tanácsaiddal.

 


 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr4888817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Imágó 2013.03.09. 12:10:37

A kezdő fotó hűen tükrözi a magyarság társadalmi,gazdasági,szociális és mentális helyzetét...Ez nem pesszimizmus ez egy reális a mai napokat,létet tükröző fotó. Amit teszünk ellene az pedig a szarrágás négyzetre emelve..."Harcolunk",de tenni nem teszünk semmit! Mai, modern, magyar társadalmi belépő a XXI-ik századba. Ez valami iszonyat.Egységes fellépés nélkül itt csak romlani fog a helyzet/még tud/ A nagy bökkenő,hogy nem találjuk az egységet...
süti beállítások módosítása