Óriási mennyiségű kokain a Temzében


Olyan sokan fogyasztanak rendszeresen kokaint Londonban, hogy az emberi szervezetből kiürült kábítószer jól kimutatható a Temze vizében - derült ki a The Sunday Telegraph által elvégeztetett vizsgálatból.

A London első számú folyójának vizéből kinyert "használt" kokain mennyisége a kormány hivatalos adataiban szereplőnél sokszorta több kábítószer-fogyasztóra enged következtetni. Olasz elemzők a két legnagyobb londoni szennyvíztisztítóból kiengedett, kezelt szennyvíz beömlő nyílásainak közelében vettek mintákat a Temzéből. A minták kokaintartalmából kiszámították, hogy a Temzén naponta 2 kilogramm, a fogyasztók szervezetéből kiürült kokain folyik le.

A lebomlást is figyelembe véve, az adatokat a teljes lakosságra vetítve ebből a szakértők szerint az adódik, hogy Londonban naponta 37 ezer 638, egyenként 100 milligrammos adag - vagyis több mint 3,7 kilogramm - kokain fogy, csaknem tizenhatszor annyi, amennyit a kormány által nemrég kiadott országos bűnkörkép említ.

A hivatalos összeállítás 2397-re becsülte a Londonban naponta elfogyasztott egységnyi kokainadagokat. John Henry professzor, a londoni St. Mary's kórház toxikológusa a The Sunday Timesnak azt mondta: a kórházba szívroham gyanújával és mellkasi fájdalmakkal beszállított páciensek 10 százalékáról derül ki, hogy a kezelés előtt nem sokkal kokaint fogyasztottak; hétvégenként - a 40 év alatti betegkorosztályban - ez az arány megközelíti az 50 százalékot.

Henry professzor szerint a kokain súlyos stressznek teszi ki a véredényeket, és ha ez a stressz rendszeresen ismétlődik, az koronáriás szívbetegséghez vezet, mégpedig nagyobb kockázattal, mint a dohányzás, a magas koleszterinszint vagy a magas vérnyomás.

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr3389990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása